DEN GYLDNE MIDDELVEI – HVOR GÅR GRENSEN ?

271854-1-1374154074522-001Vi vet det alle man, men tar vi det alvorlig? Trening og sunt kosthold kan fort bli en tvangslidelse når vi gjentatte ganger handler utifra hva vi føler vi må og burde gjøre.

Lik din egen livsstil !
Trening skal være gøy og lystbetont. Har du et mål med tidspress så er det til tider ikke så veldig gøy, men lysten til å lykkes bør drive deg, ikke trangen til å tilfredsstille andre eller sykelige krav til deg selv. Du skal like maten du spiser og ikke presse noe i deg fordi en eller annen fitnessutøvere sverger til det.

Hvem gjør du det for ?
Om du drives av lysten til å bli likt og godtatt av andre eller om du trener for din egen del, er noe du bør tenke over. Fokuset ditt bør være egen helse og velvære, ikke andres. Tenk over målet du har satt deg. Er det ditt mål eller er det målet til alle bloggerne du leser ?

Det sosiale
Om du dropper hyggelige sosiale sammenkomster uten at du er på konkurransediett, for å spise egen mat og trene så bør du tenke deg om en ekstra gang. Tren før du drar og ta med deg mat i verstefall ! Uansett – ett måltid utenom planen skader deg ikke.271854-1-1374154110987-001

Ferietrening
 Om du velger å trene på ferie så bør det være fordi du har lyst og syns det er gøy, ikke fordi du føler du må eller burde. En friuke fra trening er ikke farlig.

Verdifulle engangstilfeller
I èngangstilfeller som bursdagen din, bryllupsdagen o.l., sørg for å virkelig nyte. Treninga kan vente til i morgen og dagen bør nytes mens den er der. Det skjer bare èn gang, og det er slike øyeblikk vi vil huske senere. Spør deg selv hva du vil må mest glede av; kvalitetstid med god mat og drikke med gode venner og familie med felles feiring og glede eller 45 min på gymmet og tunfisk med ris (som gjentar seg de neste 364 dagene..?)

Finn DIN greie
Finn ut hva slags aktivitet og sunn mat du liker og kos deg med det. Ingen trenger å fortelle deg hva du bør eller ikke bør gjøre, det bestemmer du selv! Og husk; DU skal ha det bra!

3 comments
 1. Dette er så sant!

  Enkelte kan jo oppleve at livet bare blir et ork fordi trening og mat styrer absolutt alt! Til slutt ender man jo med å bli enten syk eller dropper hele greia og da vil det kanskje føre til at man slutter med sunn mat og trening og forsømmer seg selv fordi man ikke greier å finne en gylden middelvei med sunt kosthold og trening. Satt på kanten man mange mennesker tenker svart /hvitt.

  Har selv vært den som tvangsspiste sunt eller usunt,trente febrilsk i timesvis om dagen i perioder eller hadde denne grusomme følelsen av anger og dårlig smvittighet om jeg lot være å trene ,droppet en økt en dag- og ender med å dra likevel fordi jeg ikke takler det!

  Det har tatt meg mange mange år og jeg er ikke helt der enda men likevel viser jeg fremskritt hele tiden når det kommer til sunnhet ved mat og trening. 😀

  Å kunne kose seg i moderate mengder innimellom uten skyldfølelse,stygge tanker. Å kunne spise et uplanlagt måltid,borte på besøk,ute blant venner innimellom uten å få helt hetta fordi de ikke har det du pleier å spise
  -eller at man greier å ikke overspise når man først skal kose seg også..begge er en ting som er vanskelig og krever at man jobber med seg selv.

  Dette er en av de største grunnene til at jeg digger deg og bloggen din Julie:D Du kommer stadig med slike poenger som i dette innlegget..det finnes ikke noe viktigere blogg å lese enn din nettopp pga dette mener jeg da:)

 2. Så utrolig, utrolig sant. Jeg synes det er flott med større fokus på muskler og viktigheten av proteiner (og ikke läkerol til lunsj og middag…) i disse tider, men så er det så utrolig viktig å ha i bakhodet at det finnes en grense for alt – om så målet er å gå ned i fett, opp i fett eller bygging av muskler. Spesielt det sosiale og grunnen til at man trener. Har selv slitt med motivasjonen de siste to månedene nå, nesten så jeg ØNSKET at jeg skulle få et tilbakefall til de spiseforstyrrede tankene (liker best å si spiseforstyrrede tanker siden jeg ikke ble så syk at jeg kom helt på kjøret FYSISK), bare fordi jeg har blitt så sliten av å måtte tenke trening trening trening hele tiden. Men, blant annet med hjelp av slike innlegg prøver og håper jeg på å klare og fokusere mer på at jeg trener for meg selv, for helsegevinstene, tiden for meg selv og gleden ved å trene.

 3. Godt innlegg! Enkelt forklart. Fort gjort at det blir hysteri 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *