JENTER – DERE TRENGER IKKE «CHEST DAY»

IMG_9208

Har du «chest day» på mandag, rygg og biceps på tirsdag, bein på torsdag og skuldre og triceps på fredag? Ja? Er du i tillegg ei jente som vil «stramme opp»? Ja? Har du tenkt på hvorfor du trener som du gjør?

Denne såkalte byggersplitten florerer rundt og brukes hos enormt mange folk på gymmene rundt forbi. En til to muskelgrupper gruses fullstendig en gang hver per uke, uke etter uke. For noen fungerer dette kjempe fint, men om du er jente og trener slik, har du tenkt på hvorfor du gjør det? Fordi kompisen eller typen din sa det funka bra? ….Og har han samme målsetning som deg? 

IMG_9213

Her har jeg et klassisk eksempel på ei jente på gymmet;
Hun ønsker flat mage, større rumpe og kanskje litt rundere og mer markerte skuldre.

Fortell meg hvorfor hun skal trene bryst på mandag, rygg og biceps på tirsdag, bein på torsdag og skuldre og triceps på fredag? Hvorfor skal denne jenta bruke masse tid på ting som ikke er relevant eller optimalt for hennes målsetning? Hvorfor skal hun bruke mer tid på brysttrening enn rumpetrening, når rumpe er et av områdene hun vil forbedre?

IMG_9236

Denne jenta burde fokusere på fokuset sitt!
Å kjøre helkroppsøkter eller en tosplitt er mye mer optimalt for denne jenta. Da vil hun få trent både rumpa og skuldrene oftere enn èn gang i uken. Forskning viser at en høyere treningsfrekvens gir mye bedre fremgang enn lav. Ikke nok med det, men hun slipper også å bruke en helt økt på kun å trene bryst, noe hun ikke en gang vil ha fokus på.  Det er fint å trene hele kroppen, men det er veldig lurt å velge seg ett til to fokusområder som man rett og slett bruker mer krefter og tid på.

Så jenter – legg fra dere byggersplitten med mindre dere har enormt stor glede av å trene nettopp slik… Ok? 🙂

4 comments
 1. AKKURAT dette gikk jeg og tenkte på idag! Så fint du kunne skrive om det og jeg er så veldig enig. Blir jo overhvelmet av tanken på å måtte ha en dag til hver del av kroppen, liksom! Vil heller trene rumpa og beina to, nesten tre ganger i uka fordi jeg liker det. Jeg fokuserer heller på store overkroppsøvelser som gjerne tar litt på bryst, men deretter jobber jeg med mer spesifikke områder jeg vil som rygg og skuldre, igjen fordi jeg liker det osv! Dette er uansett veldig viktig å tenke på når man skal sette seg mål som skal bli kjekke å nå. Som sagt jeg ble overhvelmet av bare tanken på byggesplitt! Bra innlegg, Julie 🙂

  1. så bra vi er enige! 😀
   Fortsett å stå på som du gjør og ha en nydelig helg! 🙂

 2. Hei 🙂 har du noen eksempler til hvordan dette kan gjenomføres i praksis? Akkurat nå trener jeg ben hver mandag, torsdag og søndag fordi jeg hsr mye fokus på ben 🙂 også deler jeg overkroppen i 2 og trener de på tirsdag, onsdag, fredag og lørdag. Og siden dette blir 7 økter i uka trener jeg med litt mindre belastning på overkropp noen dager, ellers så dropper jeg økta helt om jeg er sliten 🙂 jeg har faste muskelgrupper på faste dager. Hva tenker du om det?

  1. Heisann!
   Sånn som du kjører er et fint eksempel, bortsett fra at jeg ville kuttet ned til max 6 dager 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *