FANGET I TANKEN OM AT «MAN IKKE BURDE»

IMG_3764

Er det èn ting som har vært hinder for meg i mange år og som har forårsaket timesvis med vonde følelser og opplevelsen av å ikke være bra nok, så er forestillingen min om hva som er greit og ikke.

Jeg har vært sur og frustrert på meg selv hvis jeg har reagert negativt på ting. Hvis jeg har kjent på ting som er fremmed eller ubehagelig. Jeg har sagt til meg selv at «det er ikke riktig å føle det eller tenke sånn». Hva har det ført til? Det har blitt forsterket og forverret.

IMG_3758

Det ER ok å bli sint. Bli lei seg. Gråte litt. Få hetta. Bli fornærma. Bli illsint. Å føle seg ensom. Å bli Misunnelig. Sliten. Lei. Redd. Å føle seg utilstrekkelig. Bli sjalu. Å føle seg ukomfortabel. Alt dette er ok.

Hvorfor legger vi demper på våre egne følelser og opplevelser av ting? Hvorfor må alt være nøytralt for at vi skal føle oss «normale», sterke eller flinke?

IMG_3755-001

Jeg har innsett for meg selv at jeg må la meg selv gråte når jeg er lei meg istedet for å bite tenna sammen. Jeg skal gi meg selv lov til å bli skikkelig frustrert når jeg opplever ting urettferdig istedet for å dempe meg selv ned og svelge kameler. Jeg skal ikke unnskylde meg hvis jeg føler på noe som helst. Det er faktisk ok å føle på noe annet enn lykke og glede. Det betyr ikke at vi er svake, skjøre pingler. Mennesker reagerer på ting og av og til reagerer vi kanskje ikke slik vi skulle ønske. Det betyr på ingen måte at vi reagerer feil.

Kjenner du på noe – bare la det være.
Minn deg selv på at det er ok å reagere, føle og tenke akkurat sånn som du gjør. Og det beste med det? Enten går det bra, eller så går det over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *