JEG TROR PÅ MEG SELV – MED MINDRE DU IKKE GJØR DET?

Jeg mener selv at jeg har nokså god selvtillit og godt selvbilde og sliter ikke med så store komplekser at det plager meg i hverdagen eller hindrer meg i noe. Generelt sett så tror jeg på meg selv og hva jeg er god for og jeg er generelt bekvem med slik jeg ser ut.

…Men så skjer det – jeg opplever at noen uttrykker at de mener jeg burde vært anderledes på ett eller annet vis. Kanskje en person som står meg veldig nær og/eller som jeg er veldig glad i. Hva skjer med selvtilliten og selvbildet mitt da?

IMG_9405

Jeg har tatt meg selv i å bli fryktelig usikker.
og det verste av alt – fått lyst til å endre hvordan jeg ser ut eller hvordan jeg er for å gjøre det andre mennesket fornøyd. 

Når jeg opplever dette blir jeg litt bekymret. Jeg trodde jeg var så sikker på meg selv, også skal det ikke mer enn èn mening til fra en person jeg er glad i, til å vippe meg av pinnen? Om ikke selvtilliten min holder bedre enn det, har jeg egentlig god selvtillit?

IMG_9411

Jeg tenker at det helt klart er noe annet med meningene til de menneskene som betyr noe for oss. De har mer tyngde i det de mener og vi tar det mer til oss. Jeg mener likevel at det kan være litt farlig. Det andre mener, uansett hvor glad du er i dem, trenger ikke å være verken fornuftig eller sant.

Om selvtilliten din eller selvbildet ditt rokkes ved – husk veldig godt på hva du liker ved deg selv og utseende ditt, alle kvalitetene dine og hva som gjør deg spesiell. Innerst inne tror jeg ikke på at vi skal måtte endre oss for å gjøre andre glad så lenge vi behandler andre med respekt og er gode mennesker. Livet er for kort til å være rundt folk som ikke syns du er helt bra nok enda. Uansett om du blir svak for dine kjæres mening – husk på hva du mener selv.

 

4110c29597d23d2d41523fef333e6408

 

2 comments
  1. Dette budskapet treffer så ufattelig godt! Jeg fikk for en uke siden kritikk for hvordan jeg så ut fra en som står meg veldig nær. Jeg ble fryktelig lei meg og startet å mislike de områdene som ble kritisert. Men etter to dager innså jeg at det var helt meningsløst. Det som betyr noe er at jeg trives med meg selv! Drit i hva andre synes, ha tro på deg selv ❤️

    1. så sant Hilde!! Akkurat samme skjedde med meg, og da jeg ble inspirert til å skrive om det.
      Vi er bra nok som vi er og det vi syns om oss selv er det viktigste <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *