VALGET MELLOM LIVSKVALITET OG EN «OPTIMAL LIVSSTIL»

13446245_10154095229866830_1142464907_o (1)

Når alt kommer til alt så handler det ikke om hvor flink du er til å trene eller hvor sunt du klarer å spise. Det handler om hvor bra du faktisk har det.

Et optimalt treningsprogram er sikkert fint og flott, men om geipa henger ned under hele økta og du ikke en gang sitter med godfølelsen etter den er fullført – fordi du vet du må påan igjen neste økt – da er det ikke optimalt.

En diett kan se bra ut, men om du må tvinge i deg maten eller går å fantaserer om mat hele døgnet så er det ikke bra for verken kropp eller sinn.

13405426_10154094513826830_997790896_o

Jeg har vært i kamp med meg selv de siste månedene når det gjelder dette. Den optimale livsstilen versus den livsstilen som gir meg mest glede. Jeg liker å leve etter mottoet «Gjør så godt du kan med det du vet. Når du vet bedre, gjør det bedre», men samtidig så ble det feil for meg på et tidspunkt. Jeg har lært mye nytt om optimalisering av både kost og trening det siste halvåret, og lysten min til å utøve det jeg har lært og «perfeksjonere» livsstilen min har blitt trigget. Det jeg har opplevd har dog ikke vært utelukkende positivt.

«Optimalt» har blitt stress. Slitsomt. Kjedelig. Negativt ladet. Det har sugd meg for energi og treningsglede.

Så kommer tanker som «har jeg virkelig gitt det nok sjanser?, burde jeg prøve litt til? Presse meg gjennom?»

IMG_0035

Svaret mitt blir det samme hver gang. Det som ikke gjør meg glad skal jeg slutte med. Det å være glad, sprudlende og lett til sinns er så mye av personligheten min og det preger vanligvis hverdagen min på en veldig positiv måte. Jeg vil ikke miste meg selv for å etterstrebe noe som ikke gir meg bedre livskvalitet jevnt over. Optimalt er fint og bra, men kun om det gjør at ting blir bedre for deg. At ting føles bra og oppleves positivt.

Noen vil sikkert tenke «jammen himmel og hav, det er jo bare trening og mat»
Nei, det er ikke det. Det preger mye av hverdagen og livet. Tatoveringen minner meg på hvordan jeg ønsker å være. Slik jeg er når jeg har det bra. Forever lighthearted. Det innebærer å gi slipp på ting som ikke gir meg noe positivt og gjør meg glad. Ting som tynger meg.

Om det så føles som at jeg «gir opp» så skal jeg likevel velge det beste for meg selv og egen trivsel.

1466683045

3 comments
  1. Hei! Jeg sliter med at jeg får syre/krampe i den foten som er på benken under bulgarsk utfall, altså «feil» fot. Prøver å kun bruke den riktige.. Har du noen tips?

    1. Hei!
      Jeg ville prøvd en lavere benk/step i første omgang.
      Min erfaring er også at når balansen blir bedre (som den vil bli på sikt om du fortsetter å trene på det) så fjernes dette problemet av seg selv 🙂

  2. Du er så fin og fornuftig, Julie! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *